Konsolkriget

Ungdomarna krigar

I Sverige är det krig som påverkar ungdomar mest inte oroligheterna i mellanöstern, Afrika eller drogkrigen i Sydamerika. Utan de oroligheter som genomsyrar ungdomars vardag mest är något mycket närmre, mycket globalare och samtidigt något så mycket fjantigare. Det ungdomar lider av är konsolkriget, vilken tv-spelskonsol som fungerar bäst. De största företagen är utan tvekan Sony, Microsoft och Nintendo inom denna branschen. Själv spelar jag mest på ett Xbox men även några nintendos finns inom hushållet, samt har ett par playstations förgyllt min uppväxt.

 

Extra oroligt är denna konflikt i dessa tider, oftast släpper spelföretag sina nya spel under vintern. Det hjälper inte att vissa spel bara släpps för vissa konsoler och något som har gjort att det blommar upp ännu mer är att både Sony och Microsoft har släppt sina nyaste konsoler denna veckan. Dock har jag inga ambitioner till att köpa någon av dem, än..

 

Googlebilder.

Kommentarer är stängda.